Hvordan handle hos Xbid.no

 

1. Registrere konto og indentifiser deg med BankID

Velg "Logg inn" og trykk på "Registrer konto" fyll deretter ut registreringsskjema for å opprette en konto. Feltet brukernavn er det du bruker for å logge inn, dette kan være hva som helst. Dette vil ikke være synlig for andre brukere. Pass på at skjemaet er fylt inn korrekt. Der vi oppdager falske kontoer blir disse slettet/blokkert, og mistanke om identitetstyveri blir politianmeldt. Huk av om du ønsker nyhetsbrev fra xbid.no i bunnen. Klikk på "Fullfør registrering" når alt er klart. Du vil nå motta en epost med aktiveringskoden for å bekrefte at din epost er ekte. Når eposten din er verifisert må du også logge inn og verifisere deg som person med BankID før du kan starte med budgivning og salg. Dette skaper en trygghet for både kjøpere og selgere.  

 

2. Logg inn

Når du skal logge inn på sidene til Xbid.no må du først trykke på "Logg inn" i menyen oppe til høyre. Tast inn brukernavnet og passordet ditt. Klikk deretter logg inn. Dersom du har glemt passordet kan du trykke på "Har du glemt ditt passord" og få tilsendt nytt på din registrerte epost adresse.

 

3. Din konto

Under "Min konto" finner du "Min Side". Her kan du finne oversikt over all din aktivitet og informasjon. Du kan også endre passord og personlig informasjon her. 

 

4. Bruk av søkefunksjon

Søkefunksjonen er alltid enkelt tilgjengelig. Søk etter modell/merke/type i boksen "Skriv inn nøkkelord" 

 

5. Auksjoner

Finner du et auksjonsobjekt som er av interesse, klikk på bildet eller tittelen for å få mer informasjon om auksjonsobjektet. Når du har gjort det kommer du inn på detaljert visning om auksjonen. Her kan du lese mer om objektet, se flere bilder og annen nyttig informasjon som kan være nyttig før du avgir bud. Du vil se auksjonen gjenværende tid, minstepris, budøkning og gjeldende bud. Ønsker du å legge inn bud, logg inn med brukernavn og passord og registrer bud.

 

6. Overbudt

Hvis noen gir et høyere bud en deg, vil du automatisk bli informert via e-post. Du får lenke til objektet for å raskt komme inn for å legge inn et høyere bud om ønskelig.

 

7. Overvåke auksjon

For å overvåke en auksjon, kan du trykke på "overvåk objekt" som du finner under knappen "Registrer bud". For auksjoner du allerede har gitt bud på og/eller aktivert overvåkning finner du disse under "Min Side" og "Objekter" / "Bud"

 

8. Vunnet auksjon

Er du bud leder ved auksjonsslutt og minstepris er oppnådd har du vunnet objektet. Du vil få en automatisk generert e-post som bekrefter dette. Senest innen 2 virkedager vil du få en e-post med faktura/betalingsinformasjon for objektet. 

 

9. Ved en aktiv auksjon

Mens auksjonen pågår og etter blir du automatisk via e-post varslet når det er aktivitet. Når noen legger inn høyere bud eller om du får tilsalg på objektet. Dersom du reagerer på at noen umiddelbart byr over deg, skyldes dette funksjonen "Auto bud". Noen kan ha lagt inn et høyere auto bud som medfører at ditt bud blir overbudt umiddelbart. NB! Et bud er bindende og kan ikke forandres.Inne på detaljert visning av et objekt finner du full bud historikk. Av hensyn til personvern er ikke brukerinformasjon synlig. 

 

10. Rettningslinjer

Alle auksjoner har en minstepris. Alle bud som gis etter auksjonsstart må være høyere enn eller lik gitt start bud. Alle auksjoner har en startdato og en sluttdato. Budgivning tillates kun i dette tidsrommet. I alle auksjoner rangeres budene etter størrelse på beløpet og tidspunkt for gitt bud. Alle auksjoner har en definert bud økning. Størrelsen på avgitt bud må alltid være minimum inkrement (fastsatt økning) eller større enn budet man byr over. Alle bud er juridisk bindende!

 

11. Autobud

Vi tilbyr også autobud funksjon. Autobud registrerer det høysete beløpet du ønsker å gi for objektet. Xbid vil da fungere som en bud agent for deg. Ved bruk av dette vil systemet automatisk plassere bud for deg med minste budøkning frem til ditt autobud er nådd. Dersom ditt autobud ikke kan overgå høyeste bud vil det IKKE bli lagt bud for deg. Autobud kan endres underveis dersom du ønsker å øke dette, men ikke slettes. Autobud må settes til minimum høyeste bud pluss minste tillatte budøkning.

 

12. Uforutsette hendelser - driftssikkerhet

Dessverre så kan det skje uforutsette hendelser. Du kan miste internett forbindelsen til våre servere via PC, mobil, nettbrett eller annet, du kan da gå glipp av oppdateringer om nye bud. Du vil kunne motta epost ved nye bud. Vi anbefaler at du regelmessig oppdaterer nettsiden med "Refresh" knappen til nettleseren din. Vi jobber aktivt med å holde auksjonen driftssikker og pålitelig til enhver tid. Men det kan, som kjent hos alle, oppstå tekniske problemer som forhindrer at auksjoner blir gjennomført som forventet. Skulle mot formodning dette skje, forbeholder vi oss retten til å annullere en avsluttet auksjon selv om budvinner har fått melding om at vedkommende har høyeste bud etter auksjonen er avsluttet, uten at dette medøfrer ansvar for Xbid.no