Hvordan selge på auksjon hos XBID.no

Det er lekende lett å selge på auksjon! Du er i gang på få minutter - og du kan selge hva som helst!

 

1. Lag din egen auksjonsannonse (forutsetter at du har opprettet en konto)

Du lager enkelt en auksjon via mobil, nettbrett eller PC. Du laster opp bilder og legger inn informasjon om objektet, samt en ønsket, men, realistisk pris for objektet - trykk lagre og aktiver i bunn så sendes annonsen til godkjenning.

 

2. Kvalitetskontroll / Godkjenning av annonse

Vi går gjennom din auksjon, dersom noe behøver endring vil vi ta kontakt med deg slik at auksjonen blir så bra som mulig. Det kan være at det er behov for andre bilder, mer informasjon eller noe annet. vi tar i tilfelle kontakt med deg. Vi kan også hjelpe deg med med registreringen om du har behov for det.

 

3. Auksjonen er live!

Når vi har godkjent auksjonen din er den live! Det vil si at den starter umiddelbart etter godkjenning. Dersom du selger en bil vil annonsen din også bli publisert på finn.no. I tillegg kan du følge auksjonen fra "Min Side". Du mottar e-post når bud kommer inn på din auksjon.

 

4. Når auksjonen avsluttes

Når auksjonen avsluttes sender vi deg en e-post med informasjon om høyeste bud og om objektet ble solgt til over minstepris. Dersom objektet ikke blir solgt til over minstepris kan du velge å legge den ut på nytt, eller ta kontakt for å forhandle med høystbydende under minstepris. Hvis objektet er solgt til over minstepris sender vi automatisk faktura til kjøper og eventuelt kontrakt dersom det er behov for det.

 

5. Oppgjør

Salgssummen betales til vår klientkonto, og bekreftelse sendes til kjøper/selger. Overlevering av gjenstanden avtaler du med kjøper. Når gjenstanden er overlevert til kjøper utbetaler vi penger til deg. På denne måten sikrer vi en trygg handel og håndtering av betalingen.